Szerző: Ady Krisztián

2005. január 10. 11:31

A színes kijelző a hangszóró az NTT DoCoMo legújabb mobiltelefonjában

[infoSync.net] Az NTT DoCoMo, japán legnagyobb mobilszolgáltatója bejelentette, hogy hamarosan kapható lesz kínálatában legújabb második generációs mova N506iS mobiltelefonja, mely nem rendelkezik hagyományos értelemben vett hangszóróval. Az NEC által fejlesztett mobilkészüléken a hangok megszólaltatásáról a különleges színes kijelző keltette rezgések gondoskodnak.

A hangokat a kijelző szólaltatja meg, az úgynevezett flat panel, lapos hangszórókban alkalmazott technológia segítségével. A telefon tulajdonosának továbbra is ugyanoda kell helyeznie a fülét, ahova eddig tette, azaz bárhova a kijelző által birtokolt 2,4 hüvelyknyi képátlójú területre. A 180 fokban elforgatható, kiforgatható kijelző 262 ezer szín megjelenítésére képes.

Az N506iS készülék beépített kamerával is rendelkezik, mellyel készített képeinket közvetlenül, egy kábel segítségével a tv-készüléken is megtekinthetjük. A telefonban található különleges kijelző-hangszóró technológiát az angliai New Transducers Limited fejlesztette ki és licencelte az NEC számára.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról