Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 13. 09:00

Az iPod sikerének köszönhetően szárnyalt az Apple

[HWSW] Az Apple Computer tegnap tette közzé legutóbbi pénzügyi negyedévének eredményeit, amelyek felülmúlták a várakozásokat. Az első pénzügyi negyedévben -- amely a tavalyi negyedik naptári negyedévre esett -- az Apple forgalma 3,49 milliárd dollár volt, szemben a megelőző év azonos időszakában elért 2 milliárd dollárral. A nyereség 295 millió dollárt, részvényenként 70 centet tett ki, míg egy évvel korábban a vállalat 63 millió dolláros profitról számolt be. Piaci elemzők részvényenként 49 centes eredményt vártak.

A negyedév során az Apple összesen 4,5 millió iPodot adott el, egy évvel korábban csupán 733 ezret. Az iPod-eladások összesen 1,21 milliárd dollárt hoztak a cég konyhájára, míg egy évvel korábban csupán 256 milliót. Jól fogytak a Mac számítógépek is, a vállalat összesen 1,046 millió gépet adott el, ez éves szinten 26 százalékos növekedést jelent. A cég a jelenlegi negyedévre is a várakozásoknál jobb előrejelzéssel szolgált. A 2,9 milliárd dolláros forgalom és részvényenként 40 centes profit magasabb az elemzői várakozásoknál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról