Szerző: Ady Krisztián

2005. január 27. 16:18

Az egyszerűbb NeroVision Express is képes lesz az Ahead saját videotömörítési formátumának kezelésére

[Clubic.com] Az Ahead bejelentette, hogy hamarosan az egyszerűbben kezelhető, a nem igazán hozzértő felhasználókra "optimalizált", automatizált CD- és DVD-írást biztosító NeroVision Express szoftvere is támogatni fogja a Nero DIGITAL tömörítőkodekkel létrehozott videolemezek elkészítését.

A NeroVision Express által is kezelt Nero DIGITAL kodek az MPEG4 AVC/H.264 videotömörítési technológiákon alapul, és kiváló minőségű videotárolást ígér kis tárterület-foglalás mellett. A kodek több órányi videofelvétel rögzítését teszi lehetővé egyrétegű, egyoldalas, 4,7 gigabájtos DVD-lemezeken is. Az így tömörített videók mellé a hangot többcsatornás AAC kodekkel tárolja le az alkalmazás. A NeroVision Express 3 segítségével nemcsak MPEG4 videók készíthetők, hanem egyszerűen írhatunk CD-t, DVD-t és SVCD-lemezeket is.

A Nero DIGITAL kodekkel tömörített videoállományokat a számítógépen kívül hamarosan egyes asztali DVD-lejátszók is támogatni fogják. A DVD-lejátszó gyártók közül elsőként a KiSS Technology jelentette be, hogy támogatja majd ezt a tömörítőkodeket DP-558-as típusú DVD-lejátszójával. A beépített merevlemezzel is rendelkező többfunkciós készülék kereskedelmi forgalomba kerülésének időpontja egyelőre nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról