Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 11. 09:22

A Yahoo is kiadta asztali keresőprogramját

A Microsoft, a Google és az Ask Jeeves után a Yahoo is belépett az asztali keresőprogramok piacára, amikor ma elérhetővé tette Yahoo! Desktop Search névre keresztelt szoftverének nyilvánosan tesztelhető bétaváltozatát. A Yahoo! Desktop Search az X1 Technologiestől decemberben megszerzett technológiára épül, és a vállalat ígérete szerint segítségével közel kétszázféle dokumentumban lehet keresni, beleértve a leveleket, szövegeket, képeket, zenéket, a Microsoft Office fájlokat és persze a tömörített állományokat.

A Yahoo! Desktop Search önállóan, vagy az Outlookba, Outlook Expressbe beépítve használható. A versenytárs szoftverektől eltérően a program lehetőséget ad a felhasználó számára a keresési eredmények további finomítására, illetve a találatok gyors rendezésére például a fájlok neve, mérete vagy dátuma alapján. A Yahoo szoftverébe azonban nem integrálták az internetes keresést, ahhoz a program egy külön böngészőablakot nyit meg. Persze ne felejtsük el, hogy bétaverzióról van szó, a végleges változat ettől eltérő lehet.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról