:

Szerző: Ady Krisztián

2005. január 19. 13:50

Szállítja új, középkategóriás mobil grafikus vezérlőjét az ATI

Az ATI bejelentette, hogy szállítja notebookgyártó partnerei számára legújabb mobil grafikus processzorát, a Mobility Radeon X700 grafikus vezérlőt. A DirectX 9 kompatibilis mobil grafikus processzor elsősorban középkategóriás notebookok számára készült, 8 renderelő futószalagjával középkategóriás teljesítményt nyújt.

[HWSW] Az ATI bejelentette, hogy szállítja notebookgyártó partnerei számára legújabb mobil grafikus processzorát, a Mobility Radeon X700 grafikus vezérlőt. A DirectX 9 kompatibilis mobil grafikus processzor elsősorban középkategóriás notebookok számára készült, 8 renderelő futószalagjával középkategóriás teljesítményt nyújt.

A kanadai gyártó új mobil megoldása PCI Express felületen keresztül kapcsolódik a notebook alaplapjához és fejlett, a processzor nem létfontosságú részeit teljesen kikapcsoló energiatakarékossági funkciókat is támogat, őrizendő a hosszú akkumulátoros üzemidőt. A grafikus vezérlőt GDDR3 memóriák kezelésére készítették fel.

Az ATI ígérete szerint az új mobil grafikus vezérlő nagyobb teljesítményre képes, mint az eddig alkalmazott Mobility Radeon 9700 grafikus chip, a különbség főként a DirectX 9-es játékok futtatásakor mutatkozhat meg. Az új mobil chipet az Acer, Arima, Asus, Alienware, BenQ, Clevo, Compal, ECS, Eurocom, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Gateway, Inventec, Lenovo, LG, Medion, MSI, Samsung, Sony, Targa, Toshiba és az Uniwill notebookjaiban találhatjuk meg hamarosan.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.