Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 27. 12:09

Új tanácsadási szolgáltatást vezet be az Oracle

[HWSW] Expert Services néven új technikai támogatási és tanácsadói szolgáltatást vezet be az Oracle. A vállalat várakozásai szerint a szolgáltatás megkönnyíti az Oracle termékek használatát, segíti a taktikai jelentőségű projektek megvalósítását, illetve lehetővé teszi az Oracle rendszerek teljesítményének maximalizálását.

"Magyarországon számos vállalat működik, amely komoly Oracle-felhasználónak számít, és a meglevő informatikai rendszereinek működtetéséhez megfelelő szakembergárdával rendelkezik, azonban szívesen venne igénybe Oracle szaktudást olyan helyzetekben, mint például a verzióváltás, működésoptimalizálás vagy új technológia bevezetése" -- mondta Komáromy Péter, az Oracle konzultációs igazgatója. "Számukra minden bizonnyal kifizetődőbb egy-egy konkrét feladathoz meghatározott időre speciális szakmai ismeretekkel rendelkező külső szakembert igénybe venni, mint a rendszer egészéről általános ismeretekkel rendelkező munkaerőt folyamatosan foglalkoztatni."

Az Oracle Konzultációs Üzletágának szakértői által megvalósított rövid projektek ugyanazokat a módszereket alkalmazzák, amelyeket az Oracle maga is használ saját rendszerüzemeltetési környezetének irányításához. Az Oracle Expert Services szolgáltatást a cég magyarországi partnerei is igénybe vehetik. A partnercégek szükség esetén Oracle szakértőket vonhatnak be projektjeikbe, így meglévő erőforrásaikkal a projektek tágabb körét képesek lefedni, alacsonyabb kockázattal, a személyi és képzési költségek növelése nélkül.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról