Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Svéd szoftverfejlesztő vállalatot vett a BEA

Bodnár Ádám, 2005. január 06. 12:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[News.com] A BEA Systems bejelentette, hogy megvásárolta a telekommunikációs szoftvereket fejlesztő, magánkézben levő svéd Incomit céget. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. A BEA tervei szerint WebLogic szoftveréből speciálisan a távközlési szolgáltatók számára kifejlesztett változatot is kínálni fog, ami tartalmazza az Incomit technológiáit.

Noha az intrastruktúra-szoftverek piacán évente mintegy egymilliárd dolláros forgalmat bonyolító BEA Systems az informatikai ipar válsága idején is nyereségesen tudott működni, az utóbbi időben az új licenceladások visszaesésével kénytelen szembenézni. A vállalat a kiutat a különféle iparágak számára testreszabott megoldásokban látja, ennek keretén belül készül a távközlési szolgáltatóknak szánt speciális WebLogic-változat, amelyet egy ipari termelővállalatok számára kifejlesztett verzió követhet. Utóbbinak szerves része lesz a rádiós azonosítócímkék (RFID) kezelése.

A BEA egyre erősödő nyomás alatt áll olyan versenytársak részéről, mint az Oracle és az IBM, valamint a JBoss. Egyes szakértők szerint a BEA-nak felvásárlásokkal kellene erősítenie a túléléshez, ellenkező esetben könnyen lehet, hogy őt magát is felvásárolná egy nagyobb piaci szereplő, például az Oracle. Az elmúlt évek során a BEA több felvásrlást is eszközölt, két év alatt az Incomit az ötödik cég, amelyet a BEA bekebelezett.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.