Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

A Microsoft redmondi központjának kibővítését tervezi

Budai Péter, 2005. január 12. 11:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[BetaNews] A Microsoft redmondi főhadiszállásának nagyszabású bővítését fontolgatja, ami közel 18500 négyzetméternyi új irodai terület felépítését jelentené. A megnövekedett épületkomplexum 12 ezer új alkalmazottat tudna befogadni. A rendezési tervnek részét képezi a meglévő, 74000 négyzetmétert elfoglaló campus renoválása is. A Microsoft ezen kívül hozzájárul az őt otthonul látó Redmond infrastrukturális és helyi közlekedésének fejlesztéséhez is mintegy 30 millió dollárral.

A szoftveróriás sokkal inkább egyetemi hangulatú campus kiépítését szeretné, ahol az épületek körül lényegesen nagyobb arányban találhatók szabadtéri közterületek, ahol az alkalmazottak és a városlakók is kipihenhetik magukat. "A mai beadvány tükrözi a Microsoft és Redmond városa között fennálló együttműködés szellemiségét, és újfent kiemeli elkötelezettségünket a Puget Sound régió és Washington állam irányában. A Microsoft már 25 éve a régióban van, és itt is marad" -- tolmácsolta a vállalat véleményét Brad Smith, a Microsoft alelnöke.

A munkálatok a következő 10-20 év alatt zajlanak majd le. A Microsoft korábbi tervei szerint 2005-ben már 3000 új alkalmazottat kíván felvenni, azonban az még kérdéses, hogy ők részét fogják-e képezni annak a 12 ezer embernek, akik az új komplexumban fognak dolgozni.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.