Szerző: Budai Péter

2005. január 12. 11:46

A Microsoft redmondi központjának kibővítését tervezi

[BetaNews] A Microsoft redmondi főhadiszállásának nagyszabású bővítését fontolgatja, ami közel 18500 négyzetméternyi új irodai terület felépítését jelentené. A megnövekedett épületkomplexum 12 ezer új alkalmazottat tudna befogadni. A rendezési tervnek részét képezi a meglévő, 74000 négyzetmétert elfoglaló campus renoválása is. A Microsoft ezen kívül hozzájárul az őt otthonul látó Redmond infrastrukturális és helyi közlekedésének fejlesztéséhez is mintegy 30 millió dollárral.

A szoftveróriás sokkal inkább egyetemi hangulatú campus kiépítését szeretné, ahol az épületek körül lényegesen nagyobb arányban találhatók szabadtéri közterületek, ahol az alkalmazottak és a városlakók is kipihenhetik magukat. "A mai beadvány tükrözi a Microsoft és Redmond városa között fennálló együttműködés szellemiségét, és újfent kiemeli elkötelezettségünket a Puget Sound régió és Washington állam irányában. A Microsoft már 25 éve a régióban van, és itt is marad" -- tolmácsolta a vállalat véleményét Brad Smith, a Microsoft alelnöke.

A munkálatok a következő 10-20 év alatt zajlanak majd le. A Microsoft korábbi tervei szerint 2005-ben már 3000 új alkalmazottat kíván felvenni, azonban az még kérdéses, hogy ők részét fogják-e képezni annak a 12 ezer embernek, akik az új komplexumban fognak dolgozni.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról