Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 20. 10:15

A vírustámadások nyertese a Symantec

A Symantec, a világ legnagyobb informatikai biztonsági vállalata szerdán 38 százalékkal emelkedő negyedéves nyereségről számolt be, miközben a forgalom 41 százalékkal nőtt.

[HWSW] A Symantec, a világ legnagyobb informatikai biztonsági vállalata szerdán 38 százalékkal emelkedő negyedéves nyereségről számolt be, miközben a forgalom 41 százalékkal nőtt.

A decemben 31-én véget ért negyedév során a vállalat 695 millió dollár forgalom mellett 164 millió dollár nettó profitot termelt, ez részvényenként 22 centnek felel meg. Az egyszeri tételek nélküli eredmény részvényenként 24 centet tett ki, elemzők 22 centet vártak. John Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a pénzügyi eredmények részben a gyenge dollár miatt ilyen kiugróan jók, a tavalyi árfolyamon számolva a nyereség 26 millió dollárral kevesebb lett volna.

A Symantec közölte, hogy a jelenleg is tartó negyedévben is a korábbi előrejelzések felett teljesít majd, a vállalat 690-710 millió dollár közötti bevételt és részvényenként 24 centes eredményt vár. A Reuters Estimates által megkérdezett elemzők 686 millió dolláros forgalomra és részvényenként 23 cent nyereségre számítanak.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról