Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Megduplázta okostelefon-eladásait a Nokia

Bodnár Ádám, 2005. január 31. 10:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[HWSW] A Nokia tavaly több mint kétszeresére növelte okostelefon-eladásait, és összesen 12 millió ilyen készüléket szállított le -- jelentette be a finn vállalat szóvivője, aki azt is elmondta, hogy az eladások felülmúlták a vállalat várakozásait. Noha az okostelefonok egyre kelendőbbek, magas áruk miatt továbbra is csak a teljes mobiltelefon-piac 3 százalékát adják -- derül ki a Canalys piackutató cég adataiból.

A Canalys szerint 2004-ben világszerte 17,5 millió okostelefon került piacra, míg 2003-ban csupán 8,2 millió. A brit piackutató vállalat úgy becsüli, hogy a Nokia tavaly 11,5 millió okostelefont adott el, amely 66 százalékos piaci részesedés megszerzésére volt elég. A finn cég annak köszönheti jó szereplését, hogy sokkal erőteljesebben koncentrál az ilyen készülékekre, mint a vetélytársai.

Noha a mobiltelefon-piacon a Nokiát a Motorola és a Samsung követi, az okostelefonok szegmensében a finn cég mögött a második helyet a Fujitsu (7%) szerezte meg, a bronzérem pedig a Sony Ericssoné (6%) lett. E három gyártó okostelefonjaiban egyaránt a Symbian operációs rendszert használja. A Symbian okostelefon-piaci részesedése 82 százalék -- állítja a Canalys.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.