Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 6. 12:17

CES: Itt a Hitachi fél terabájtos merevlemeze

[HWSW] A Consumer Electronics Shown a Hitachi Global Storage technologies bejelentette új Deskstar merevlemezeit, amelyek közül a legnagyobb 500 gigabájt kapacitású, ezzel a világ legnagyobb 3,5 hüvelykes meghajtója. A Deskstar 7K500 Serial ATA és Serial ATA II felületű kivitelben egyaránt kapható lesz. A másodpercenként 7200-as fordulaton pörgő tányérok, az eddig sosem látott adatsűrűség, és a beépített 16 megabájtos puffer segítségével akár 817 megabit/sec olvasási sebesség is elérhető -- állítja a Hitachi.

A Deskstar család új tagjai még a T7K250 és a 7K80, amelyek a 7K500 kisebb kapacitású leszármazottainak tekinthetők. Előbbi kapacitása 250 gigabájt utóbbié 80 gigabájt. Egyelőre kizárólag a 7K80 vásárolható meg, a 250 és 500 gigabjátos merevlemezek piaci megjelenése csak pár hónap múlva, de még az első negyedév során esedékes. A merevlemezeket a vállalat elsősorban szórakoztató termékekbe, például digitális videorögzítőkbe ajánlja.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról