Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 10. 12:38

Beszédes memóriamodulok a Corsairtől

[HWSW] A minőségi memóriamoduljairól ismert Corsair bemutatta XMS Xpert névre keresztelt termékeit, amelyek érdekessége a rajtuk található alfanumerikus kijelző. A kifejezetten számítógép-buherátoroknak ajánlott modulok kijelzőjéről leolvasható a működési feszültség, az órajel, valamint a hőmérséklet. Az adatok a modulokhoz mellékelt szoftver segítségével is kiolvashatók és megjeleníthetők, sőt a felhasználó akár tetszés szerint programozhatja is a kijelzőt, hogy milyen felirat legyen látható rajta.

A Corsair XMS Xpert modulok DDR400 szabványúak és villámgyors, 2-2-2-5 időzítéssel rendelkeznek. Az 512 megabájt kapacitású memóriák ára és piaci bevezetésük dátuma egyelőre ismeretlen, a Corsair állítása szerint azonban eleinte mintegy 50 dollárral (~10 ezer forinttal) kell értük többet fizetni, mint egy azonos kapacitású XMS modulért.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról