Szerző: Bizó Dániel

2005. január 31. 15:48

Televízióműsorok között is képes keresni már a Google

Google Video logo[HWSW] A Google küldetése, hogy felhasználói számára rendszerezze az interneten található információkat, így segítve az emberek mindennapi életét. Ebbe az irányba illik új, egyelőre béta tesztszakaszban lévő szolgáltatása is, a Google Video.

Segítségével a felhasználók kereshetnek a tévéműsorok között, melyekről a találatra kattintva pillanatfelvételeket láthatnak, vagy akár részleteket olvashatnak az adott képhez tartozó szituáció szövegéből is. Egyes műsorkból videorészlet is megtekinthető. Lehetőség van kulcsszavak és programnevek alapján is keresni. Utóbbi esetében a title: után kell közvetlenül, kihagyás nélkül írni a kívánt műsor címét (például title:Friends). A Google Video béta továbbá képes helyfüggő találatokat is visszaadni. Egyelőre a szolgáltatás sajnos csak az Egyesült Államokbeli műsorok között keres.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról