Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 17. 11:16

Tévés valóságshow készül a Sims játékból?

A világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója, az Electronic Arts több tévécsatornával is tárgyalásokat folytat arról, hogy valóságshow készüljön a népszerű The Sims játék alapjain. Az egyik lehetséges változat az lenne, hogy az életjáték szereplőinek cselekedeteit a tévénézők határoznák meg, valamiféle -- például telefonos, SMS-es -- szavazással. Az EA marketingért felelős vezetője nem árulta el, hogy cége mely tévétársaságokkal folytat tárgyalásokat.

[HWSW] A világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója, az Electronic Arts több tévécsatornával is tárgyalásokat folytat arról, hogy valóságshow készüljön a népszerű "The Sims" játék alapjain. Az egyik lehetséges változat az lenne, hogy az életjáték szereplőinek cselekedeteit a tévénézők határoznák meg, valamiféle -- például telefonos, SMS-es -- szavazással. Az EA marketingért felelős vezetője nem árulta el, hogy cége mely tévétársaságokkal folytat tárgyalásokat.

A Sims két részéből, valamint a hozzájuk kiadott számtalan kiegészítőből világszerte 36 millió példány talált gazdára, ezzel a sorozat minden idők legsikeresebb PC-s játéka. Érdekesség, hogy a felmérések szerint a virtuális családokkal leginkább a nők szeretnek játszani, a Sims közönségének közel 60 százaléka a gyengébb nemhez tartozik.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról