eco@tech archívum - 2000 december

2000
december

0

Készülhetnek internetes tudósítások a 2002-es téli olimpiáról

2000. december 29. 11:56

[CNet] A Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábban úgy határozott, hogy az internetes tartalomszolgáltatók nem közvetíthetnek képet vagy hangot az olimpiai eseményekről. Az indoklás szerint a televíziós közvetítésnek sokkal nagyobb az értéke mind a nézők mind pedig az olimpiai játékok szempontjából.

0

Apukam, hová lett a Világod?

2000. december 27. 23:59

Csiszár Jenő honlapja új külsőt kapott! Na ne valami hiper-szuper kinézetre gondoljatok, ennél egyszerűbbről van szó.

0

Egyre több az elbocsátás az internetes vállalatoknál

2000. december 27. 16:09

[Techweb] A Challenger, Gray & Christmas Inc. fejvadászcég ma közzétett felmérései szerint decemberben rekordemnnyiségű állás szűnt meg az internetes cégeknél és így 10,459-en maradtak munka nélkül.

0

UPC Direct hírek kéz alól

2000. december 22. 17:02

[ www.sat.hu ] 2000. december 19-én a UPC Direct forgalmazói találkozón vettek részt, ahol tájékoztatót hallhattak az eddig elért eredményekről, s a jövőt illető tervekről.

0

Csökkenő helyigény, javuló minőség - Windows Media

2000. december 22. 16:47

Újabb és újabb szabványok, formátumok kísérlik meg letaszítani trónjáról az MP3-at, s egyéb populáris audio- és video-formátumokat. Az MP3 egyik elég jó alternatívája a WMA, melynek már elkészült 8-as verziójú encoderének bétája.

0

Zuhanó notebook-árak

2000. december 20. 01:01

Oldalainkon szinte számtalanszor emlegettük az amerikai kiskereskedelmi PC-piac válságát mostanság. Ám a hordozható gépekre is rájár a rúd.

0

Új 3dfx fan site indul

2000. december 18. 19:27

[BluesNews] A 3dfx valószínűsíthető megszűnése hírének hallatán, néhány rajongó egy új site-ot indított el, melynek elsődleges célja tippekkel, driverekkel és tesztekkel megörvendeztetni a 3dfx kártyák tulajdonosait. Most, hogy a 3dfxgamers.com már alig-alig működik (Magyarországról gyakorlatilag elérhetetlen), igen jó hír lehet ez minden Voodoo fan számára. Jelenleg A 3dfx tovább él nevet viselő site még igen kezdeti stádiumban van, ám később bizonyosan érdemes lesz rendszeresen látogatni.

0

FrontX CPX Multimedia Ports teszt

2000. december 17. 20:06

[ SavageZone ] Nem mindenkinek van pénze Platinum hangkártyát, vagy Live!Drive IR előlapot venni, ugyanakkor elég kényelmetlen mindig a gép hátán matatni, ha gyakran váltogatjuk a csatlakozatott eszközöket. Egyszerű, és olcsó megoldás a hátsó portokat, csatlakozókat kivezetni az előlapra.

0

Honlapkészítő verseny középiskolásoknak

2000. december 14. 19:29

[Microsoft] Az Oktatási Minisztérium Irisz-SuliNet Programirodája és a Microsoft Magyarország - a Verseny95 és a Verseny98 folytatásaként - meghirdette a Verseny2000 oktatási portálkészítő számítástechnikai versenyt, középiskolás diákok számára.

0

Verseny2000: oktatási portál készítő számítástechnikai verseny

2000. december 13. 20:05

Az Oktatási Minisztérium Irisz-SuliNet Programirodája és a Microsoft Magyarország - a Verseny95 és a Verseny 98 folytatásaként - meghirdette a Verseny2000 oktatási portál készítő számítástechnikai versenyt, középiskolás diákok számára. A versenyre 2000. december 22-én éjfélig adhatják le jelentkezésüket a 4

0

Az Intel egy évvel elhalasztja írországi gyárának megnyitását

2000. december 13. 16:18

[CNet] Az Intel várhatóan egy évvel elhalasztja az írországi Leixlip városban építendő félvezetőgyárának megnyitását. A korábbi tervek szerint a gyárnak 2001 végén kellett volna megkezdeni a termelést, de a jelenlegi álláspont szerint csak legkorábban 2002 végén indul majd be az üzem. A FAB24 kódnevű gyárban mikroprocesszorok készülnek majd. A gyár felépítése közel kétmilliárd dollárt emészt majd fel, és egy nagyobb intel ipari park részét képezi majd.

0

Fogyókúrás kéziszámítógép

2000. december 12. 11:47

A HealtheTech, Inc. és a Palm tegnap nyilvánosságra hozott OEM megállapodása szerint a HealtheTech egészségmegőrző csomagjai Palm m100 kéziszámítógépen alapulnak majd. A HealtheTech által készített és forgalmazott egészségmegőrző-, fogyókúrás- és fitness-szoftverek a felhasználójuk életmódjával kapcsolatos célkitűzések és feljegyzések tárolására és menedzselésére hivatottak.

0

MPEG-4 dekóder chip a Toshibától

2000. december 11. 23:01

A Toshiba America Electronic Components ma bejelentette a világ első olyan chipjét, mely képes az MPEG-4 szabvány szerint tömörített mozgóképek dekódolására.

0

A Rambus az NVIDIA-val is kikezd

2000. december 11. 01:59

Mint ismeretes, a Rambus magáénak vallja az összes SDRAM és DDR SDRAM vezérlővel és memóriainterface-szel kapcsolatos szabadalmakat, és ezen jogait néha érvényesítenie is sikerül. A memóriagyártók után miért ne kerülhetne sor a videochipek és -kártyák gyártóira is, hiszen ezek is valamilyen SDRAM memóriát használnak.

0

A Hitachi szállítja internet-képes kézieszközét

2000. december 7. 13:41

A Hitachi ma bejelentette, hogy Japánban megkezdődött a cég Transmeta Crusoe processzorra épült internetes eszközének szállítása. A készüléket kiállították a Comdex kiállítson is, és olyan kedvező volt a fogadtatása, hogy elképzelhető: az Egyesült Álamokban is piacra dobják majd.

0

Ismét csökkent a Yahoo! részvényárfolyama

2000. december 7. 00:55

[Bloomberg] A Yahoo! részvényárfolyama tegnap közel 15 százalékot csökkent, miután a Merril Lynch & Co elemzője Henry Blodget revideálta a cég várható bevételeivel és nyereségével kapcsolatos álláspontját.

0

A Videologic új webkamerája asztali PC-khez és notebookokhoz

2000. december 6. 23:38

[Email] A Videologic Systems ma jelentette be HomeC@m Connect elnevezésű nagyfelbontású videojelfolyam és állóképek rögzítésére alkalmas nagyfelbontású kameracsomagját asztali és hordozható számítógépekhez. A HomeC@m Connect csomagban két darab USB portra csatlakoztatható HomeC@m webkamera található; azzal a nem titkolt célzattal, hogy a másikat a szerencsés felhasználó üzleti partnerének vagy egy-egy rokonának ajándékozza. A maximálisan 640x480-as felbontású képet rögzíteni képes kamerák révén számítógépünk alkalmassá válik video-emailek kezelésére és videokonferenciák lebonyolítására.

0

Az UMC pert indít a SiS ellen

2000. december 5. 22:22

[Electic Tech] A tajvani United Microelectronics Corporation a san jose-i Szövetségi Bírósághoz nyújtott be keresetet a szintén tajvani székhelyű Silicon Integrated Systems (közismertebb nevén SiS) ellen. Az UMC keresetében azt állítja, hogy a SiS azáltal volt képes belépni a félvezetőgyártói piacra, hogy tervszerűen többszörösen is megsértette az UMC szellemi tulajdonjogát. A vád szerint a SiS többek között szabadalomsértésért, kereskedelmi titkok jogellenes felhasználásáért, bizalmas megállapodások áthágásáért valamint tisztességtelen verseny kezdeményezéséért vonható felelősségre.

0

A Sun megvette a HighGround Systems-et és a GrapeVine Technologies-t

2000. december 5. 08:35

[CNET] A HighGround Systems adattárolási szoftverekkel foglalkozó cég, míg a GrapeVine Technologies kereső és indexálási, valamint tudás menedzsment szoftvereket készít. A Sun Microsystems tegnap jelentette be az akvizíciókat, a HighGround Systems megvétele 400 millió $ körüli részvénycserés ügylet, míg a GrapeVine Technologies esetén nem tették közzé a tranzakciót értékét.

0

A magyarországi internetes vállalkozások közül elsőként került a Budapesti Értéktőzsdére az econet.hu Rt.

2000. december 4. 19:50

[Sajtóközlemény] Econet.hu Rt. néven a magyarországi Internetes vállalkozások közül elsőként a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaságként folytatja működését az eddigi Eco.Net Hungary Kft. Az econet.hu Rt. vezető szerepre tör a vállalkozások, önkormányzatok és egyéb szervezetek költséghatékony Internetes megjelenítését célzó úgynevezett alkalmazás-szolgáltatói (angol rövidítéssel ASP) piacon.

0

Megjelent a Windows Media Player 7 Bonus Pack

2000. december 4. 19:06

A Microsoft a közelgő karácsonyi szezonra való tekintettel kiadott egy ingyenesen letölthető kiegészítést a Windows Media Player 7-hez. A Bonus Pack új skineken, képi megjelenítéseken és PowerToys kiegészítéseken kívül tartalmaz egy alkalmazást, melynek révén a felhasználó gépén tárolt MP3 fájlok Windows Media Audio formátumba konvertálhatóak, így - a hatékonyabb tömörítési eljárásnak köszönhetően - felére csökkentve a zenei anyag által elfoglalt tárterületet.

0

Célkeresztben a CD-írók

2000. december 3. 19:46

Aki olyan berendezést gyárt, amelynek segítségével szerzői jog által védett műveket másolnak, az köteles egy bizonyos, a közös jogkezelő szervezet által megállapított díjat fizetni. Ez ma működik a magnók, videomagnók, fénymásolók, szkennerek esetében, azonban a CD-írók csak most kerültek a kérdéskörbe.

0

Egy gigantikus projekt: Early English Books Online

2000. december 2. 18:42

Az oxfordi és a michigani egyetem a Bell & Howell Information and Learning céggel karöltve nem kisebb vállalkozásba kezdett, mint hogy interneten hozzáférhetővé tegyék az összes, a Brit szigeteken a korai újkorban nyomtatott könyvet. Ennek első kézzelfogható eredménye a szinte hihetetlen anyagmennyiséget felvonultató Early English Books Online . Ebben az adatbázisban néhány kivételtől eltekintve megtalálható a szigetországban 1475 és 1700 között nyomtatásban megjelent összes munka mikrofilmről digitalizált változata.