Szerző: Vörös Péter

2000. december 19. 09:34

Távozik a Microsoft-tól Joachim Kempin

Kempin immár 17 éve dolgozott a cégnél, legutóbbi beosztása igazgatóként az MS és a számítógépgyártók közötti kapcsolat kezelése volt. Kempin-nek jelentős szerepe volt a cég ellen folyó antitröszt-per során. Jövő nyártól Kempin "speciális projekteket" fog felügyelni közvetlenül Steve Ballmer, a cég elnök-vezérigazgatója alatti beosztásban. Jelenlegi munkakörét a cég német leányvállalatának ügyvezető igazgatója, Richard Roy fogja átvenni július 1-én, a Microsoft pénzügyi évének első napján.

Egyelőre sem Kempin, sem Roy nem kommentálta a hírt. Roy várhatóan jövő nyáron költözik vissza az USA-ba, de az nem egyértelmű, hogy vajon tagja lesz e a fő üzleti kérdésekben Ballmer-nek közvetlenül tanácsokat adó ún. "business-leadership team"-nek (üzleti vezetői csapat) - Kempin tagja e team-nek.

Roy főnöke Orlando Ayala lesz (Kempin közvetlenül Ballmer alá volt beosztva), aki a globális értékesítési és marketing részleg vezetője. Roy munkájának része lesz az olyan PC gyártó nagyságokkal való kapcsolattartás, mint a Compaq és a Dell. A Microsoft szoftvereladásainak kb. 1/4-e származik olyan termékekből, amelyeket közvetlenül a PC gyártóknak adnak el, amelyek azokat előre felinstallálják gépeikre. Ennek következtében Kempin jelentős szerepet játszott az antitröszt per meghallgatások szakaszában, ti. az egyik fő vád az MS ellen az volt, hogy a cég másként bánik azokkal a PC gyártókkal, amelyek alternatív programokat (értsd pl. Corel Office 2000) telepítenek a gépeikre, mint azokkal, amelyek lojálisak a céghez.

Kempin nem az első felsővezető, aki távozik a cégtől: szeptemberben Paul Maritz jelentette be távozását, míg Tod Nielsen júniusban távozott. Az év első felében távozott a cégtől Jim Allchin (a Platform Termékek Csoport vezetője), Nathan Myhrvold (műszaki vezérigazgató), Greg Maffei (pénzügyi vezérigazgató, ő múlt decemberben hagyta ott az MS-t), Pete Higgins (Internet vezető) és Brad Silverberg (az alkalmazás divízió igazgatója). A cég részvényárfolyama hétfőn 1,38$-ral (2,81%-kal) 47,81$-ra esett vissza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.