Szerző: Vörös Péter

2000. december 5. 09:47

A Xerox részvényárfolyama 18-éves mélypontra esett vissza

[CNET] A világ legnagyobb fénymásoló gyártójának részvényárfolyama tegnap 20%-kal (1,25$-rral) 5$-ra esett vissza - ez a legalacsonyabb érték 1982. augusztusa óta. Az idén 79%-kot csökkent a részvényárfolyam, ami azt jelenti, hogy mintegy 12,8 milliárd $-ral csökkent a cég piaci értéke. Nyilvánvalónak tűnik az, hogy a tőzsde immár komoly lehetőségnek tartja azt, hogy a Xerox esetleg csődbe fog menni.

A cég szóvivője, Christa Carone szerint a 'Fordulat programja' jó úton halad és a cég likviditása megfelelő a működéshez.

A Xerox bejelentette, hogy el kívánja adni kínai érdekeltségeit valamint 50%-os részesedését a Fuji Xerox-ban (ez egy a Fuji Photo Film-mel együtt alapított közös vállalat). Szintén vevőt keresnek az Engineering Systems részlegre valamint a tintasugaras nyomtató üzletágra.

A harmadik negyedévet veszteséggel zárta a cég - ez most fordult elő 16 év óta először.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.