Szerző: Vörös Péter

2000. december 4. 00:17

Az IDC szerint a laptop eladások növekedése kompenzálni fogja a gyengébb asztali PC eladásokat

[Yahoo] Az USA vállalatok a vártnál nagyobb mértékben növelik laptop vásárlásaikat - ez részben kompenzálhatja a gyengébb fogyasztói PC eladásokat, jelentette be pénteken az International Data Corp. piackutató cég. Így az összes PC eladások növekesését a negyedik negyedévben 15,8%-ra teszi az IDC, ez az érték valamelyest a korábbi 17,1%-os szint alatt van. Az egész éves eladásokat nézve 12,1%-ra számít az IDC, szemben a korábbi 12,2%-os előrejelzéssel.

Főként a közepes és nagyvállalatok vásárolnak jelentős mennyiségben csúcskategóriájú laptop-okat - valamint az a fontos tényező, hogy 1999. utolsó negyedévében ez pont nem volt jellemző, félve a 2000. év tényezőtől a vállalati vásárlások éppen, hogy drasztikusan visszaestek ... Az egyik tényező, ami segíti az erősebb vállalati eladásokat, az a Windows 2000 növekvő népszerűsége - immár laptop-okra is van NT-erősségű Windows megoldás, és ezt a vállalatok egyre jobban értékelik.

Az IDC szerint jövő év közepétől várható a fogyasztói PC eladások növekedése, addig inkább a vállalati eladásoktól várhatóak jó hírek PC fronton.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról