Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 12. 12:09

A SiS új grafikus vezérlője hardveres T&L motorral rendelkezik

A SiS tegnap jelentette be legújabb grafius vezérlőjét, a SiS315-öt.

A SiS tegnap jelentette be legújabb grafius vezérlőjét, a SiS315-öt.

Az AGP4x interface-szel rendelkező videochip 256 bites belső architektúrájú, legfeljebb 128 MByte DDR SDRAM-ot támogat. A memóriasávszélesség legfeljebb 5,3 GByte/sec lehet (kis fejszámolás: 128 bites DDR memóriabusz esetén ez 166 MHz-es memóriát jelent). A beépített T&L motor teljesítménye egyelőre ismeretlen, mint ahogy a chip órajele és architekturális jellemzői is.

A DVD-lejátszást beépített motion compensation segíti. Érdekesség: a SiS301 video bridge segítségével a SiS315 támogatja a két monitoros konfigurációt, LCD kijelzőt és a TV-kimenetet is.

A chiphez teljes OpenGL és DirectX támogatású meghajtót ígér a SiS. A SiS315 chip tízezer darabos rendelés esetén darabonként 30 dollárba kerül. A sorozatgyártás még decemberben elindul.

  • SiS315 honlap
  • Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról

    fab

    7

    Chipgyártó nagyhatalommá válna India

    2024. március 18. 12:39

    A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.