:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 1. 21:35

Magasabb követelmények a Microsoft partnerekkel szemben

[Microsoft] Közel 120 hazai informatikai vállalatot érint a Microsoft Corporation november végi bejelentése, amelynek értelmében 2001. január 1-jétől új kritériumoknak kell megfelelnie a Microsoft Certified Partner-i minősítésre pályázó cégeknek. A megváltozott minősítési rendszer bevezetésével egy időben a Microsoft elindítja új partner programját is, amely a résztvevő vállalatokat kiemelt támogatással és erőforrásokkal segíti a Microsoft technológián alapuló megoldások kiépítésében.

A jövő év elején életbe lépő Microsoft Certified Partner Program elődje, a jelenleg is érvényes Microsoft Certified Solution Provider program, 1992-ben indult, napjainkra 31 000 tagot számlál világviszonylatban. A program kettős céllal indult: egyfelől a Hivatalos Microsoft Partnereket segítette termékekkel, információkkal és szolgáltatásokkal a piaci ismereteik és technikai felkészültségük naprakészen tartásában; másfelől pedig az őket igénybe vevő ügyfelek számára garantálta a megoldásszállítók szakmai hozzáértését.

A partner minősítési rendszer megújításának igénye először 2000. októberében, a Microsoft .NET stratégiájának bejelentése után jelentkezett az ügyfelek részéről: a Microsoft partnerek által nyújtott szolgáltatások bővülő palettája miatt az áttekinthetőség érdekében szükségessé vált az egyes tevékenységi körök megkülönböztetése. Az új rendszer ennek megfelelően két partneri fokozatot különböztet meg: a Microsoft Certified Parner a hagyományosnak mondható informatikai szolgáltatások bármelyikét végezhetik, míg a minősítés magasabb szintjét elnyerő Microsoft Gold Certified Partner tevékenységi körüknek megfelelően szakosodnak. Előbbiek körébe például a rendszerintegrátorok, szoftverfejlesztők, internet szolgáltatók, webes fejlesztő cégek, és technikai tanácsadó központok tartoznak, míg az utóbbiak választhatják az e-commerce megoldásszállító, a nagyvállalati rendszerépítő, a host és alkalmazás-szolgáltató, valamint a kiemelt tanácsadó központ kategóriák valamelyikét. További kategóriák várhatóan a jövő év mások felében kerülnek bejelentésre.

A Microsoft Gold Certified Partner Programban való részvétel előfeltétele, hogy a magasabb szintű technikai felkészültsége mellett a cég a megpályázott kategóriának megfelelő felhasználói referenciákkal is rendelkezzék, ezzel is biztosítva leendő ügyfeleit, hogy a komplex ületi megoldások kiemelkedő szakértője.

A Microsoft Certified Partner Program alapkövetelményei és díja a 2000. évi MCSP programokhoz képest változatlanok.

A 2001. évi Microsoft Certified Partner Programra 2000. november 27-től lehet jelentkezni a http://www.microsoft.com/certpartner/címen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.