Szerző: mz

2000. december 28. 21:53

Örök téma: károsak-e a mobiltelefonok?

[Upside Today] A világ legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatói közül néhány kénytelen lesz szembenézni azzal a perrel, melyet az agytumor amerikai áldozatai - pontosabban betegei - indítanak.

Peter Angelos, egy amerikai ügyvéd 10 keresetet szándékozik benyújtani mobiltelefon-gyártók, szolgáltatók és hagyományos, vonalas szolgáltatást nyújtó cégek ellen, mivel véleménye szerint ezek a szervezetek felelősek a mobiltelefonok használata miatt kialakult agydaganatokért.

Valószínűleg a Verizon Wireless, mely az USA legnagyobb szolgáltatója, részben a Vodafone csoport tulajdona is a vádlottak padjára kerül.

Az Amerikai Egészségügyi Alapítvány (American Health Foundation) által nemrég közzétett tanulmány egyértelműen kizárta, hogy a mobiltelefonok használata rövid távon bármilyen káros hatással bírna, ám nem tagadta, hogy hosszú távon esetleg egészségügyi problémákat is okozhatnak a telefonok.

Az ügy nem lesz első a sorban, hiszen augusztusban egy marylandi ideggyógyász már elindított egy 800 millió dolláros ügyet a Motorola és nyolc másik telekommunikációs cég és szervezet ellen. A mostani ügy vezetője, Angelos a nemrég folytatott, a dohányipart 4,2 milliád USD megfizetésére kötelező perben is tevékenyen részt vett. Mike Caldwell, a Vodafone szóvivője - szerintem némileg elbizakodottan - csak ennyit fűzött mindehez: a mobiltelefon-ipar nem a dohányipar.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról