Szerző: Vörös Péter

2000. december 9. 12:29

Az Intel MP3 lejátszót készít

[CNET, ZDNN] A várható megjelenés időpontja: 2001. január. A céghez közel álló források szerint a bemutatás színhelye a Las Vegas-i Consumer Electronics Show [Fogyasztói Elektronikai Kiállítás] lesz. A készüléket az Intel azon részlege gyártja, amely digitális kamerákat, kábel nélküli billentyűzeteket, játékokat és más fogyasztói elektronikai termékeket készíti.

Az audió lejátszóból várt bevétel ill. profit nyilván minimális lesz a chip gyártó óriás fő tevékenységi területeihez képest, de a lépés mégis jellemzőnek mondható a PC iparra. A Gateway novemberben jelentette be Web-böngészős Internet eszközét és otthoni MP3 lejátszóját. A Gateway jövőre jelenti be Web-böngésző pad-jeit és otthoni telefon rendszereit. A Compaq is gyárt már MP3 lejátszót. Az audió lejátszók számának növelése révén az Intel közvetve támogathatja a PC eladásokat is, hiszen a digitális otthonok központja továbbra is a PC.

A cég a világ legnagyobb flash memória gyártója, ezenkívül készítenek chip-eket az USB porthoz is - így a cég saját maga állítja elő az audió lejátszókhoz szükséges alkatrészek egy részét, ami a vetélytársakéhoz képest alacsonyabb árakhoz vezethet. Egyes elemzők szerint az MP3 lejátszók költségeinek 95%-át teszi ki a flash memória és az USB [Szerény véleményem szerint ez túlzás, hiszen az MP3 lejátszók lelke, a processzor sem lehet 2 fillér ... ].

Az Intel nem kommentálta az audió lejátszóval kapcsolatos híreket, mivel a cég nem nyilatkozik be nem jelentett termékekkel kapcsolatban.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.