Szerző: mz

2000. december 1. 20:21

Két UMTS szerződést is kötött az Ericsson

A Telefónica Móviles, a márciusi spanyol UMTS-frekvenciaárverés egyik nyertese az Ericsson-t választotta UMTS-hálózata kezdeti szakaszának főszállítójául. A szerződés becsült értéke mintegy 40 millió euro.

Az induló UMTS-hálózat szállításáról aláírt szerződés értelmében az Ericsson kulcsfontosságú hálózati és rádiós hozzáférést biztosító hálózati eszközöket, valamint harmadik generációs terminálokat és tesztberendezéseket szállít, melyekkel a spanyol szolgáltató ellenőrizheti a hálózat interoperabilitását. A szerződés a Telefónica Móviles spanyol UMTS-hálózata első fázisának kiépítéséről szól.

A holland Telfort mobilszolgáltató szitén az Ericsson-t választotta országos 3G UMTS hálózata szállítására és kiépítésére. Az Ericsson egy teljes WCDMA rendszermegoldást szállít, beleértve a kapcsolódó szolgáltatásokat és terminálokat, illetve a végfelhasználói szolgáltatások fejlesztését. A szerződés értéke 3 milliárd svéd korona (340 millió Euro).

A Telfort az idén nyáron megtartott holland frekvencia-aukción nyert el egy UMTS-licencet. A mostani szerződés az Ericsson és a Telfort sikeres együttműködésének legújabb lépése. A két vállalat kapcsolata 1997-ben kezdődött, amikor az Ericsson egy vezetékes telefonközpontot szállított a Telfortnak. 1998-ban a holland cég az Ericsson-t bízta meg egy országos GSM 1800 mobilhálózat kiépítésével. A szerződés értelmében az Ericsson legújabb AXE rendszereit, Intelligent Network szolgáltatásait, mikrohullámú MINI-LINK rádiómegoldásait, illetve működtetési és karbantartási szolgáltatásait biztosította.

1999. márciusában az Ericsson újabb nagy értékű megbízást kapott a Telfort-tól, a szolgáltató GSM-hálózata kiegészítését és infrastruktúrája az Ericsson GPRS-rendszerére való továbbfejlesztését bízta a svéd vállalatra, beleértve egy IP-alapú alaphálózat kiépítését. A szerződés aláírásával a Telfort lett az első holland operátor, amelyik General Packet Radio Services (GPRS) megoldást vásárolt. A legújabb szerződés is az Ericsson vezető szerepét bizonyítja.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.