:

Szerző: mz

2000. december 8. 22:54

Az IBM kutatói által kifejlesztett algoritmus egyszerre titkosít és hitelesít

[IBM] Az IBM Research kutatói olyan új algoritmust fejlesztettek ki, mely egy lépésben képes az információ titkosítására és hitelesítésére. Az algoritmus fontos előrelépést jelenthet gyorsabb és hatékonyabb biztonsági rendszerek megalkotásában.

Az eddigi eljárások külön lépésben végezték el a szövegek vagy egyéb anyagok titkosítását és hitelesítését - azt az azonosítási eljárást, mely a küldő hiteles személyazonosságának megállapítására szolgál. A Charanjit Jutla kutató által kiötlött eljárás az eddigiekhez képes körülbelül feleannyi idő alatt végez a művelettel, és nagyobb mértékben képes a párhuzamos rendszerek teljesítményének kihasználására. Párhuzamos rendszert használva az IBM kutatói szerint akár Tbit sebességű titkosítási sebesség is elérhető, az új eljárás kéziszámítógépekben és nagyteljesítményű kiszolgálókban is egyaránt használható lesz.

Az IBM reményei szerint az új algoritmus nagyon gyorsan elterjed biztonsági Internet-, SAN protokollokban, üvegszálas hálózatokban és e-kereskedelmi alkalmazásokban. Az algoritmus biztonságossága és megbízhatósága az eddigi eljárásokkal egyenértékű.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.