Szerző: mz

2000. december 8. 22:54

Az IBM kutatói által kifejlesztett algoritmus egyszerre titkosít és hitelesít

[IBM] Az IBM Research kutatói olyan új algoritmust fejlesztettek ki, mely egy lépésben képes az információ titkosítására és hitelesítésére. Az algoritmus fontos előrelépést jelenthet gyorsabb és hatékonyabb biztonsági rendszerek megalkotásában.

Az eddigi eljárások külön lépésben végezték el a szövegek vagy egyéb anyagok titkosítását és hitelesítését - azt az azonosítási eljárást, mely a küldő hiteles személyazonosságának megállapítására szolgál. A Charanjit Jutla kutató által kiötlött eljárás az eddigiekhez képes körülbelül feleannyi idő alatt végez a művelettel, és nagyobb mértékben képes a párhuzamos rendszerek teljesítményének kihasználására. Párhuzamos rendszert használva az IBM kutatói szerint akár Tbit sebességű titkosítási sebesség is elérhető, az új eljárás kéziszámítógépekben és nagyteljesítményű kiszolgálókban is egyaránt használható lesz.

Az IBM reményei szerint az új algoritmus nagyon gyorsan elterjed biztonsági Internet-, SAN protokollokban, üvegszálas hálózatokban és e-kereskedelmi alkalmazásokban. Az algoritmus biztonságossága és megbízhatósága az eddigi eljárásokkal egyenértékű.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.