Szerző: mz

2000. december 11. 23:01

MPEG-4 dekóder chip a Toshibától

A Toshiba America Electronic Components ma bejelentette a világ első olyan chipjét, mely képes az MPEG-4 szabvány szerint tömörített mozgóképek dekódolására.

A Toshiba America Electronic Components ma bejelentette a világ első olyan chipjét, mely képes az MPEG-4 szabvány szerint tömörített mozgóképek dekódolására.

A TC35274XB - nem valami szép név - egy MPEG-4 dekódert és 4 Mbyte beágyazott DRAM memóriát tartalmaz. A beágyazott megoldásnak köszönhetően a chip fogyasztása teljesítménycsökkenés nélkül is alacsony, mindössze 50 mW, így jól használható mobil, mozgóképet is kezelő eszközökben.

A TC35274XB 30 MHz-es órajellel 15 kép kibontására képes másodpercenként, 176 x 144 képpontos felbontásban. A videómag egy 16 bites RISC processzorból áll, melyet további hardveres gyorsítóegységek egészítenek ki. Ez utóbbi elemek segítségével a chip átprogramozható. A chipet üzemeltető firmware a beágyazott DRAM-ba töltődik a munka kezdete előtt, így egyéb formátumok kibontására is használható, ha a megfelelő programot töltjük a chip memóriájába.

A Toshiba szerint a chip első mintapéldányait 2001. első negyedévében tudják a leendő vevők rendelkezésére bocsátani, a tömegtermelés beindítása pedig 2001. második negyedévében várható. A 35 dolláros chip valószínűleg hamarosan mindennapi termékek részévé fog válni.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.