Szerző: Vörös Péter

2000. december 8. 10:22

A Goldman Sachs egyik elemzője szerint a Microsoft negyedéves kilátásai tovább romlottak

Rick G. Sherlund, a Goldman Sachs elemzője, számos okra hivatkozva csökkentette a Microsoft-ra vonatkozó forgalom ill. profit előrejelzését. Mivel a kiskereskedelmi PC eladások a Microsoft forgalmának mindössze 10%-át teszik, ezért viszonylag enyhének mondható az előrejelzés módosítása. Ennek ellenére a cég részvényárfolyama 3 9/16$-ral (6,28%-kal) 53 1/8$-ra esett vissza.

Sherlund szerint a decemberrel záruló pénzügyi negyedévet az előrejelzéseknél 125 millió $-ral alacsonyabb szinten zárja a Microsoft, így 6,77-6,8 milliárd $ a várható negyedéves forgalom. A jövő évi első negyedéves forgalom előrejelzést 200 millió $-ral, míg a második negyedéves bevételét 150 millió $-ral csökkentette a Goldman Sachs elemzője.

Az Apple Computer, a Gateway és a Micron e héten tett közzé profit-figyelmeztetést, így nem meglepő a Microsoft kilátásainak romlása.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.