Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 12. 11:50

Hódít a Windows 2000

[Microsoft] Az idei utolsó negyedévben a Windows 2000 eladások jelentősen meghaladják majd az NT eladásait - áll az IDC piackutató és tanácsadó cég december elején közzétett felmérésében.

A kutatás szerint a felhasználók többsége most készül váltani, így az 16%-ról 35%-ra szökik fel év végéig. Ugyanezt az arányt 2001 végére szóló előrejelzésében 71%-ra prognosztizálta a piackutató. Al Gillen, az IDC operációs rendszerekkel kapcsolatos kutatási igazgatója nem nevezte meglepőnek a felmérés azon kimutatását, amely szerint a Windows 2000 Professional, azaz a kliens oldali operációs rendszer elfogadottsága egyértelműen magasabb, mint a Windows 2000 Serveré. Véleménye szerint természetes az, hogy a vállalatvezetők nehezebben hoznak döntést az új technológia bevezetéséről a szerverek esetében. A Windows 2000 Professional-re áttérő vállalatok az új technológiák (erőforrás kezelés, USB, Plug and Play, stb.) elérhetőségével indokolták a bevezetést.

A Microsoft Magyarország várakozásai szerint hazánkban a Windows 2000 alapú vállalati rendszerek aránya a jövő év közepére fogja meghaladni az NT rendszerekét. Magyarországon az átállást elsőként a multinacionális nagyvállalatok kezdték meg. A kis- és középvállaltok esetében jobban érezhető a "hagyománytisztelet", így körükben az első javítócsomag megjelenése után indult el látványosabb átállási hullám. A Windows 2000 elterjedését sok helyen még mindig a rendszer üzemeltetésével kapcsolatos ismeretek hiánya és a termékcsaládról terjengő tévhitek késleltetik, ezért a Microsoft Magyarország az oktatás kiemelt támogatásával igyekszik elősegíteni a platform széleskörű elfogadottságát. A hazai Hivatalos Microsoft Megoldásszállítók és Vizsgázott Microsoft Rendszermérnökök már csaknem kivétel nélkül részt vettek a témával foglalkozó öt Hivatalos Microsoft Kurzus valamelyikén, a Windows 2000 vizsgával rendelkező szakemberek száma meghaladja a kétszázat.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.