:

Szerző: Vörös Péter

2000. december 11. 10:47

A Quantum profit-figyelmeztetést tett közzé

[CNET, EB News] A winchester gyártó Quantum pénteken közölte, hogy harmadik (december 31-én végződő) pénzügyi negyedévében a bevételek a várakozások alatt lesznek, mivel egy közelebbről meg nem határozott alkatrész hiánya jelentősen sújtotta a cég asztali PC-kez használt HDD-ket gyártó részlegét. Ezzel együtt is a cég több, mint a felével fogja csökkenteni az előző negyedévben realizált részvényenként 25 centes veszteségét.

Így a cég várható negyedéves forgalma 725-750 millió $ körül lesz és összesen 7-7,5 millió db HDD-t fog értékesíteni a cég. Októberben azt jelezte elő a Quantum, hogy az előző negyedévhez képes némileg emelkedni fog a forgalom: akkor 824 millió $ volt a forgalom és 9 millió HDD-t adtak el.

A Quantum Hard Disk Drive Group részlegének elnöke, John Gannon szerint a forgalom ill. darabszám eladások csökkenése egy adott alkatrészt érint, amely a lemezenként 20GB kapacitású asztali PC HDD termékcsalád gyártásával kapcsolatos. Bár volt alternatív beszerzési forrása erre az alkatrészre a cégnek, de onnan sem sikerült elegendő mennyiséget beszerezni. Jelenleg már megfelelő mennyiség áll rendelkezésre ebből az alkatrészből, úgyhogy a termékcsaládot gőzerővel gyártja a cég.

A cég csúcskategóriájú HDD-inek termelését nem érinti az ügy, ott a korábban vártnak megfelelő eredmények vannak kilátásban.

Pénteken, a technológia részvények nagy tőzsdei menetelésének napján, a cég részvényárfolyama 0,50$-ral (5,63%-kal) 9 3/8 $-ra emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.