:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 11. 15:14

JAWZ DataGator a biztonságos kéziszámítógépekért

Ha egy kéziszámítógép-tulajdonos biztonságabn szeretné tudni a gépében féltve őrzött adatokat, legfeljebb annyit tehet, hogy a gép indítását jelszóhoz köti. Ehhez viszont szükséges volt a gép használat utáni kikapcsolása, amit sokan elfelejtettek. Ám mától más, ennél sokkal biztonságosabb megoldás is létezik: a JAWZ DataGator.

A JAWZ DataGator egy olyan alkalmazás, amely automatikusan titkosítja a kéziszámítógépen őrzött adatokat. Feltűnésmentesen illeszkedik a PalmOS 3.0-nál frissebb operációs rendszerekbe, és csak azokat az adatokat dekódolja, amelyekre éppen szükség van. A titkosítóalgoritmus lehet 448-bit Blowfish vagy 168-bit triple-DES. A szoftver 150 kbyte helyet követel magának a memóriában.

A program három verzióban érhető el: Standard, Professional és Enterprise. A Standard a személyes adatok (Address Book, Date Book, To Do list, és a Memo Pad) biztonságáról gondoskodik, a Professional verzió a gépen tárolt összes adatot titkosítja. Az Enterprise változat egyéni megrendelés alapján készül, a vevő igényeinek figyelembe vételével.

A JAWZ DataGator a következő gépekkel kompatibilis: Palm Pilot, Handspring Visor, IBM WorkPad PC Companions, Qualcomm pdQ smartphone, Sony Clie valamint a Symbol SPT 1700 és 1740. A program Standard verzója 39,95, míg a Professional változat 49,95 dollárba kerül. A JAWZ dataGator megrendelhető a www.jawzinc.com weboldalról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.