Szerző: Vörös Péter

2000. december 22. 09:55

A Microsoft 1,1 milliárd $-ért megveszi a Great Plains Software-t

A részvény-alapú ügylet révén a Microsoft belép a számviteli programok világába - a lépés tovább erősítheti a cég .Net kezdeményezését. A Microsoft és a Great Plains már korábban is szövetségesek voltak: 1994-ben a Microsoft a Great Plains-t bízta meg azzal, hogy fejlesszen ki egy alacsony kategóriájú csomagot ahhoz, hogy cég sikeresen versenyezhessen az Intuit QuickBooks szoftverével. Azonban az eladások nem túl jól alakultak, így a cég visszaadta a Great Plains-nek a Microsoft Profit szoftver eladásának jogát. A Microsoft Profit azért fulladt kudarcba, mert a Microsoft arra kényszerítette a Great Plains-t, hogy a Visual Basic-et használja a fejlesztéshez, így viszont a teljesítmény csapnivaló volt. Ezután a Microsoft meg próbálta venni az Intuit-ot, ezt azonban a versenyhatóságok nem látták volna szívesen, így a Microsoft-nak le kellett tennie ez irányú terveiről.

A számviteli szoftver terület mindig problémás volt a Microsoft számára: bár a Microsoft Money viszonylag sikeresen versenyez az Intuit Quicken-jével, a számviteli területen nem tudtak sikereket elérni.

Egyes elemzők meglepőnek találják a Great Plains mondván, hogy a Microsoft a vállalati piacon szeretne előrelépni, de a Great Plains csúcskategóriájú szoftvere a kis és közepes méretű vállalatoknak szól. Az viszont igaz, hogy a Great Plains megvétele révén olyan programozók kerülnek a céghez, akiknek révén az MS a nagyobb szabású számviteli szoftver terveit is meg tudja valósítani. Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója így szólt a Great Plains-ről: "19 éves működésének során a Microsoft egyik leginnovatívabb partnerének bizonyult a Great Plains".

A Great Plains-ből az ún. Great Plains Divízió lesz, amely Jeff Raikes, a Microsoft Productivity and Business Services Group alelnöke ill. David Vaskevitch a Business Application Division igazgatója alá fog tartozni.

A Microsoft részvényárfolyama 1 15/16$-ral (4,67%-kal) 43 7/16$-ra emelkedett tegnap.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.