Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 18. 19:18

Franciaország korlátozza a Régió 1-es DVD-k importját

[The Register] Az ország filmiparának védelme érdekében Franciaországba jelenleg tilos behozni azokat a filmeket, amelyeknek még nem mutatták be a moziváltozatát. Ez alól kivételt képeznek azok a videók (vagy DVD-k) amelyek jelentősen eltérnek a francia változattól. Például ha a Franciaországban vetített változat szinkronizált, az eredeti nyelvű film behozatala nem ütközik akadályba.

Ám november 24-én a francia parlament úgy határozott, hogy 2001 január 1-től a később bemutatandó filmek importja illegális lesz, és a film bemutatását követő hat hónapig az is marad. Tehát azok a vásárlók, akik külföldi elektronikus üzletekből (pl. a jól ismert Amazontól) rendelik meg ezeket a filmeket (videón de főleg DVD-n), törvénysértést követnek el.

Miután a Régió 1-es DVD-k rendszerint előbb jelennek meg, mint az európai R2 változatok, és sokszor sokkal több extrát is tartalmaznak az öreg kontinensen kapható változatoknál, a francia filmrajongók valószínűleg nem örülnek a döntésnek.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.