Szerző: Vörös Péter

2000. december 4. 00:17

Az eMachines új PC-kel jelentkezik, dacára a PC eladások általános lassulásának

[ZDNET] Az eMachines az USA egyik legnagyobb PC gyártója, amelyik kifejezetten olcsó számítógépeket gyárt. Véleményük szerint a mostani PC eladási lassulás a gyengülő amerikai gazdaságnak köszönhető, de egyébként továbbra is van lehetőség sikeres szereplésre ezen a piacon.

[ZDNET] Az eMachines az USA egyik legnagyobb PC gyártója, amelyik kifejezetten olcsó számítógépeket gyárt. Véleményük szerint a mostani PC eladási lassulás a gyengülő amerikai gazdaságnak köszönhető, de egyébként továbbra is van lehetőség sikeres szereplésre ezen a piacon.

Stephen Dukker, a cég elnök-vezérigazgatója és számos elemző szerint a helyzet legelőbb a következő év harmadik negyedévében fog javulni, akkorra várható a kamatlábak némi csökkentése és a fogyasztói önbizalom növekedése. Még a jelenlegi helyzet sem jelenti persze azt, hogy semmit nem vásárolnak az emberek, egyszerűen csak nem 'újítanak be' olyan dolgokat, amilyük már van (ld. PC): kereslet most inkább olyan dolgok iránt van, mint az MP3 lejátszó, CD-RW drive, otthoni hálózati termékek.

Hogy miért éppen most mutatja be új termékek sorát az eMachines, amelyekkel egyebek között a vállalati PC piacra szeretnének betörni? Dukker szerint az egyik fontos tényező a disztribúciós stratégia megváltoztatása. A jövő év elejétől a cég kisvállalatoknak szánt PC-kkel bővíti kínálatát: az eTower 700net és az eMonster 800net szállítása januárban kezdődik. Dukker bevallása szerint az árak jelentősen 600$ alatt lesznek.

Az új PC-k Windows 2000 Professional Edition-nel és hálózati kártyával is fel lesznek szerelve: az eTower 700net alapja egy Intel 810 chipset-es alaplap, 700 MHz-es Celeron processzor, 64 MB RAM, 48x CD-ROM 10 GB HDD; az eMonster 800net-ben ehhez képest 800 MHz Pentium III és 30 GB HDD lesz.

Az új PC-ket a jelenlegi kiskereskedők és számos új VAR value-added reseller (értéknövelő viszonteladó) fogja értékesíteni. Szakértők szerint az eMachines-nek jó esélye lehet a sikerre, ha eddigi PC eladási stratégiáját követi, amelynek lényege az, hogy jobb PC-ket árulnak a vetélytársakénál alacsonyabb árakon.

A jövő év első negyedévének végére az eMachines be fogja vezetni új, 'eSlate' laptop sorozatát, amelynek árai 999-1.999$ közé fognak esni. A három új laptop közül a legkisebb (12,1") kijelző az eSlate S-ben lesz, ez egy 1,35 kg-os készülék lesz, a 12,1-15" közötti kijelzővel felszerelt második családtag lesz a 2,3 kg súlyú eSlate N, a csúcskészülék pedig az 'all-in-one' eSlate W lesz, szintén max. 15"-os kijelzővel.

A cég szintén bejelentette terveit egy új, 'e3'-ra keresztelt 'all-in-one' PC-vel kapcsolatban, amelyet kifejezetten gyerekeknek és diákoknak szánnak, integrálva a rádió és TV vételt és Hi-Fi audiót. Az új gép ára 1.000 $-nál fog kezdődni, design-ja szorosan emlékeztet a laptop-okéra.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.