Szerző: Vörös Péter

2000. december 15. 10:11

Az Adobe eredményei jobbak lettek a vártnál - a cégnek új elnök-vezérigazgatója van

Az Adobe Systems tegnap bejelentette, hogy december 1-vel zárult negyedik pénzügyi negyedévük a vártnál jobban sikerült: az üzemi nyereség 127,5 millió volt (részvényenként 34 cent) - a várakozások szerint 29 cent körül lett volna a részvényenkénti nyereség. A cég azt is bejelentette, hogy Bruce Chizen, a cég elnöke lesz egyben az Adobe elnök-vezérigazgatója is, leváltva John Warnock-ot, a cég egyik alapítóját. Warnock továbbra is az igazgatótanács egyik elnöke marad és műszaki vezérigazgatói posztot is kapott, valamint továbbra is ő felel az Adobe Ventures-ért.

A negyedéves forgalom 26%-kal nőtt az előző év hasonló időszakához képest és 8%-kal az előző negyedévhez képest és 355,2 millió $ volt. A 2000. pénzügyi évben a cég nyeresége 287,8 millió $ volt (részvényenként 1,13$), a forgalom pedig 1,3 milliárd $. Az elemzők várták ugyan a jó eredményeket, de a makrogazdasági aggályok miatt a cég részvényei csökkentek: a részvény túlságosan magas árfolyam/nyereség aránnyal rendelkezik, ezért nem ajánlják megvételét a befektetőknek - ilyen hatással van egy kicsit lassuló gazdaság egy jól menő cég részvényárfolyamára ...

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.