Szerző: Vörös Péter

2000. december 28. 12:00

A Network Associates profit-figyelmeztetést jelentett be - három felső vezető távozik a cégtől

A McAfee antivírus szoftverekről ismert cég besorolását ill. profit előrejelzését számos elemző csökkentette szerdán, miután a cég bejelentette, hogy a negyedik negyedévét jelentős forgalom ill. nyereség csökkenéssel zárja a vállalat. A Network Associates azzal magyarázta a gyengébb eredményeket, hogy visszaesett a fogyasztói kereslet és pénzügyileg másként számolják el azt, hogy mi számít forgalomnak (elemzők egyébként általában jónak látják ez utóbbi lépést). A várható negyedik negyedéves veszteség 130-140 millió $, míg a forgalom mindössze 55-65 millió $ (ez utóbbi 120 millió $-ral kevesebb a vártnál). 1999-ben a vállalat forgalma 218,1 millió $ volt, míg a nettó profit 30 millió $ volt.

A cég azt is bejelentette, hogy Bill Larson, a cég elnök-vezérigazgatója, Peter Watkins, a cég elnöke ill. működtetésért felelős vezérigazgatója, valamint Prabhat Goyal, a cég pénzügyi vezérigazgatója távoznak a Network Associates-től. Az új elnök-vezérigazgatót 30 napon belül nevezik ki. Edwin Harper, aki a cég igazgatója 1993 óta, lesz Larson utódja az igazgatótanács élén. A cég nem jelentette be a személyi változtatások okát.

Larson 1993-ban csatlakozott a McAfee Associates-hez, amely 1997-ben egyesült a Network General és azóta a cég neve Network Associates. Larson irányítása alatt vált a viszonylag kicsi cég a számítógépes biztonsági szoftver szektor vezetőjévé.

A cég részvényárfolyama 7,06$-ral (60,11%-kal) 4,69 $-ra esett vissza szerdán.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.