Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 21. 00:16

Megkétszerezte bevételeit a Palm

A kéziszámítógépek vezető gyártója és a vezeték nélküli internetes megoldások úttörője, a Palm, Inc. ma nyilvánosságra hozta december 1-én zárult pénzügyi negyedévének adatait.

A beszámoló szerint a vállalat bevétele egy évvel ezelőtt elért 258,6 millió dollárról 102%-ot növekedve 522,2 millió dollár lett. A Palm negyedéves nettó nyeresége 20,3 millió dollár (részvényenként 4 cent), egy évvel ezelőtt mindössze 12,9 millió dollár (részvényenként 2 cent) volt.

"A nemzetközi piacokon tapasztalható erős kereslet a Palm termékei, kiegészítői és szolgáltatásai iránt lehetővé tette számunkra a kétmilliárd dolláros éves forgalom elérését" - büszkélkedett a Palm elnök-vezérigazgatója Carl Yankowski.

A negyedév során a Palm több, mint 2,1 millió kéziszámítógépet értékesített, ami 45 százalékkal több az előző év azonos időszakában elért 1,5 millió darabos szintnél. A Palm által eladott kéziszámítógépek összesített darabszáma ezzel megközelíti a 11 milliót.

A kedvező hírek ellenére a Palm részvények árfolyama 5,5 dollárt süllyedt és 38,12 dolláron állapodott meg.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.