Szerző: Vörös Péter

2000. december 6. 08:37

A 3Com részvényei lezuhantak miután a cég profit-figyelmeztetést tett közzé

[TechWeb] A cég legutóbbi pénzügyi negyedéve a vártnál alacsonyabb forgalmat és nagyobb veszteséget fog hozni - ezt jelentette be a cég hétfőn, a tőzsdei zárás után. Kedden a tőzsde büntetett: a cég részvényárfolyama 3 9/16$-ral (26,64%-kal) 9 13/16$-ra csökkent.

A cég legfrissebb adatai szerint a negyedéves forgalom 785-800 millió $ lesz, ami jelentősen a cég által korábban előrejelzett 870-910 millió $ alatt van, a várható veszteség pedig részvényenként 19-23 cent, szemben a korábban várt 7-9 centtel.

A 3Com szerint a lassuló gazdaság és a vártnál gyengébb telecom eladások okozzák a vártnál gyengébb eredményeket. Konkrétan pedig a szolgáltatóknak szánt eladások csökkenése okozta a visszaest, különösen Észak-Amerikában.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.