Szerző: Vörös Péter

2000. december 19. 14:06

Gateway PC-k kaphatók már boltokban is

Az USA második legnagyobb közvetlen PC gyártója elhatározta, hogy 320 Country Stores boltjában ezentúl előre konfigurált PC-ket is lehet vásárolni. 1985-as alapítása óta egészen mostanáig tartotta magát a cég a "rendelésre történő gyártás" üzleti modell mellett. A mostani lassabb karácsonyi szezon az egyik oka annak, hogy immár előre legyártott, kész konfigurációk értékesítését határozta el a cég. A rendszereket december 24-én (helyi idő szerinti) du. 5 óráig lehet megvenni.

Alig több, mint két hete a Gateway volt az első cég, amely profit-figyelmeztetést tett közzé, hivatkozva az erős visszaesésre a PC eladások terén - őket számos nagy gyártó profit-figyelmeztetése követte (Apple, Compaq, Dell, Micron stb.). A PC ipar számos vezető gyártója hivatkozott arra, hogy a lassuló gazdaság érzékenyen érinti az eladásokat. A PC Data szerint a novemberi PC eladások 15%-kal voltak a tavalyi szint alatt, a kiskereskedelmi eladások pedig 17,5%-kal csökkentek (a várakozás ez utóbbinál 12% volt ...). A jelek szerint a december sem lesz sokkal jobb. Úgy tűnik, hogy bár az emberek igenis vásárolnak az ünnepi szezonban az USA-ban, csak éppen nem PC-ket.

A Gateway korábban arra használta kiskereskedelmi boltjait, hogy bemutassa termékeit és szolgáltatásokat nyújtson (pl. számítógépes oktatás, Internetezés). A boltokban a vevők megrendelhették a számítógépet, de helyben nem voltak kaphatók a PC-k. Az első kiskereskedelmi boltot négy éve nyitotta a Gateway.

A Gateway mostani döntésének lényege az, hogy vették a három legnépszerűbb konfigurációt és ezeket teszik elérhetővé a boltjaikban, ezek a következők: 1. Gateway Essential 700, 700 MHz-es Celeron processzor, 64 MB RAM, 10 GB HDD, CD-ROM és 15"-os monitor, plusz a vevők kaphatnak egy ingyen színes nyomtatót vagy upgrade-et a DVD-ROM-ra (799$); 2. Gateway Essential 866 Digital Photo PC, 866 MHz-es Pentium III processzor, 64 MB RAM, 10 GB HDD, CD-RW drive és 17"-os monitor, valamint digitális kamerával és színes nyomtatóval (1.299$) és a Gateway Select 1000 Digital Music PC, 1GHz-es Athlon processzor, 64 MB RAM 40 GB HDD, 32GB Nvidia GeForce2 MX videókártya, 17"-os monitor és színes nyomtatóval (1.599$). December 24-ig a Gateway vevői a készlet erejéig megvásárolhatják ezeket a gépeket.

A Gateway a harmadik negyedévben az amerikai fogyasztói PC piacon harmadik volt 14,6%-os piaci részesedéssel, a Compaq és a hp mögött (19,7-19,7%-os részesedés).

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.