Szerző: Vörös Péter

2000. december 5. 10:15

Az IDC szerint egyre több vállalat tér át a Windows 2000 operációs rendszerre

[Bloomberg] Az IDC piackutató cég felmérései szerint a Microsoft sikereket könyvelhet el a téren, hogy egyre több vállalat tér át a korábbi Windows NT-ről a Windows 2000-re. A negyedik negyedévben a piackutató vállalat becslései szerint a Microsoft 1,7 millióval több Windows 2000-et fog eladni, mint Windows NT-t.

Az IDC szerint 2001-ben a vállalatoknak eladott PC-k és szerverek 71%-án lesz Windows 2000. Jól is jöhet ez a cégnek, mivel az otthoni felhasználóknak szánt PC eladások lassulása (ld. az utóbbi két-három hét számos hírét) miatt szükség van erre a "kompenzációra". Az átállás a Windows 2000-re gyorsabb a munkaállomások ill. vállalati PC-k esetén, mint a szervereknél - ez várható is volt, hiszen a szerver operációs rendszer cseréjén tovább szoktak eltöprengeni az IT menedzserek, mint az egyedi felhasználók PC-in.

Az IDC várakozásai szerint a Windows 2000 Server eladásai decembertől fognak elkezdeni növekedni. 2001-ben az eladott Windows szerver verziók 56%-a lesz Windows 2000 Server, szemben az idei év 16%-ával. Az átállás talán azért is olyan lassú, mert az IT vezetők nem felejtették el az MS múltbeli gyengébb teljesítményét az új operációs rendszerek megjelentetésénél.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.