Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 18. 15:07

Az eToys csődközeli helyzetben van

[CNet] A los angelesi (California, USA) elektronikus játéküzlet, az eToys pénteken profit-figyelmeztetést tett közzé. Eszerint a társaság negyedéves bevétele az elemzők által várt 240 millió dollárhoz képest mindössze 120 millió dollár körül alakul majd.

A visszaesés miatt az eToys várhatóan márciusban kifut a készpénztartalékaiból, ezért a vállalat vezetői felkészülnek a cég forrásainak értékesítésére.

Bár a napokban - főként az amerikai kiskereskedelmi PC-piac válságára hivatkozva - számos számítástechnikai vállalat tett közzé profitfigyelmeztetést, az eToys az első az elektronikus üzletek sorában, akinek jelentős nyereségcsökkenéssel kell szembenéznie.

Ráadásul egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint a vásárlók rekordmennyiségű összegek költenek az elektronikus üzletekben, a karácsonyi bevásárlási láz miatt akár napi 200 millió dollárt is. A Jupiter Media Metrix felmérése szerint az online elköltött pénzek 66 százalékkal növekednek tavalyhoz képest és éves szinten elérik a 11,6 milliárd dollárt.

Az eToys veszteségei is felülmúlják a várakozásokat. A Wall Street korábbi számításai szerint a cég bevételeinek mindössze 22-28 százaléka lesz a veszteség, ám a friss kalkulácók alapján 55-65 százalék közötti veszteségre kell számítani. Számszakilag ez annyit tesz, hogy a várt 46-67 millió dollár helyett 66-85 millió között lesz a veszteség.

Az elektronikus játékpiac többi szereplője is nehézségekkel küzd. A KBkids.com nemrégiben vált meg vezérigazgatójától és alkalmazotttainak közel harmadától. A legnagyobb e-játékbolt Wal-Mart karbantartás, frissítés és átttervezés miatt bezárta a weboldalát. A ToysRus szintén bedobta a törölközőt, és az elektronikus értékesítéssel kapcsolatos tevékenységeinek nagyrészét az Amazon.com-ra bízta.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.