Szerző: mz

2000. december 27. 22:59

Csúcson a japán elektronikai ipar

A japán elektronikai termelés ez évben rekordszintet fog elérni, és az előjelzések szerint jövőre is 7,1 százalékos növekedést fog produkálni - szól a Japan Electronics and Information Technology Industries Association - Jeita - jelentése.

A Jeita szerint Japán teljes elektronikai termelése, mely magába foglalja a fogyasztói elektronikai termékeket, az ipari berendezéseket és az általános készülékeket és alkatrészeket 231,4 milliárd dollárt tesz ki, ami 10,1 százalékos bővülést jelent az elmúlt évhez képest. Az idei év enyhén túllépi az 1997-es évet, mely 231 milliárdos forgalmat hozott.

A bővülés elsősorban a félvezető- és megjelenítőtermelés nagymértékű növekedésének köszönhető, ezek a teljes termelés 45 százalékát teszik ki. A két kiemelt terület növekedése az átlagot meghaladó, 16,8 százalékos volt.

A Jeita előjelzése szerint a jövő év növekedése kisebb lesz, mint a 2000-res évé, 7,1 százalékkal 248 milliárdra bővül az iparág forgalma. A leggyorsabban fejlődő területek az információtechnológiával vagy a digitális végfelhasználói készülékekkel kapcsolatosak. A félvezetők és LCD kijelzők termelése a várakozások szerint kétszámjegyű növekedésnek örvendhet majd. Hasonlóan - a gyártóknak - kedvező folyamatok várhatók a mobiltelefonok területén is.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.