Szerző: mz

2000. december 8. 21:50

Az Intel licenceli az Ericsson Bluetooth szellemi tulajdonát

[Noguchi] Az Ericsson bejelentette, hogy licencszerződést írt alá az Intel Corporation-nel az Ericsson Bluetooth szellemi tulajdonának felhasználásáról. A Bluetooth szellemi tulajdon mind hardver, mind szoftverkomponenseket tartalmaz az Ericsson Bluetooth alaptermékhez (Ericsson Bluetooth Core Product, EBCP). A szerződés az operációs rendszertől független Bluetooth HOST Stack licencelését is tartalmazza.

Az Intel az Ericsson-tól licencelt szellemi tulajdonnal mostantól még szélesebb vezeték nélküli termékskálát kínálhat eszközgyártó (OEM) partnereinek. Az Intel a Bluetooth HOST Stack-et és az Ericsson Bluetooth alaptermékét (EBCP) vezeték nélküli kommunikációs és számítástechnikai megoldásainak részeként értékesíti. Az Intel az összes választható szellemitermék-megoldás részletes vizsgálata után döntött az Ericsson következő generációs EBCP megoldása mellett. Az Ericsson az ARM vállalatot bízta meg az EBCP termékké alakításával és gyártásával.

"Az Ericsson teljes Bluetooth-megoldást kínál, a fogyasztói Bluetooth-termékek és lapkakészletek mellett most már szellemi tulajdonát is licenceli" - nyilatkozta Jan Ahrenbring, az Ericsson Mobile Communications marketing- és kommunikációs tevékenységért felelős alelnöke.

"Az Intel elkötelezte magát a vezeték nélküli Internet-hozzáférés gyors fejlesztése mellett" - mondta Ron Smith, az Intel Corp. Alelnöke, a Vezeték Nélküli Kommunikáció és Számítástechika csoportjának ügyvezetője. "Az Ericsson már korábban is együttműködött velünk a Bluetooth Érdekvédelmi Csoportban, és egyedülálló szellemi terméket dolgoztak ki. A svéd vállalattal kialakított kapcsolatunk jelentős értéket képvisel az Intel személyes Internetkliens-architektúra (Personal Internet Client Architecture) termékcsoportunk építőelemei között. A licencszerződésnek hála még jobb megoldásokat ajánlhatunk Internetes klienseket fejlesztő partnereinknek."

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.