Szerző: mz

2000. december 20. 20:38

Ismét jól megy a Sony Aibo

[CNet] A Sony - saját bevallása szerint - máris 40000 megrendelést kapott már régebben is hatalmas népszerűségre szert tett Aibo robotkutyájának egy újabb változatára. A megrendelések kevesebb, mint négy hét alatt gyűltek össze a november 16-i indulást követően.

A második generációs Aibo, kevésbé jól hangzó nevén az ERS-210 képes harag és öröm kifejezésére, és gyártói szerint bensőséges viszonyt tud kialakíani tulajdonosával - ezek szerint a japánok annyira műanyagok lettek az utóbbi években, hogy egy robotkutya programjának "kimenete" is bensőségesnek számít náluk.

Az új Aibo lényegesen olcsóbb, mint elődje. Ára mindössze 1334 USD, ami az első kiadás 2223 dolláros árának majdnem a fele. Az elődből 1999-es bemutatása óta mintegy 45 ezer darabot adtak el világszerte, ebből 3000 egy korlátozott sorozat tagja volt, ezeket Japánban nem több, mint 20 perc alatt az utolsó szálig eladták az Interneten keresztül.

A Sony 60 ezer darabos megrendelés kielégítésére készült fel. A cég nem valamiféle kísérleti nyúlként kezeli a kutyát, hanem komoly nyereségtermelő tényezőnek veszi - a megrendelések számát tekintve joggal. A műanyagpincsi-őrület tehát nemcsak folytatódik, hanem fokozódik.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.