Szerző: mz

2000. december 19. 21:01

A Telenor az Ericsson-t választotta 3G szállítójául

[Noguchi] A norvég Telenor az Ericsson-t választotta fő 3G szállítójául. Alig két héttel a négy norvég UMTS-licenc egyikének elnyerése után a Telenor Norvégiában elsőként jelentette be választott beszállítójának nevét.

A Telenor-ral kötött UMTS szerződés az Ericsson a 3G mobilrendszerek piacán elért vezető pozíciójának újabb bizonyítéka. Az Ericsson eddig 22, harmadik generációs hálózat építésére kapott megbízást.

Az UMTS infrastruktúra kiépítése mellett az Ericsson a szerződés értelmében terminálokat is szállít és mobil alkalmazásokat is fejleszt. A keretszerződés 2004. december 31-ig érvényes.

"Ez a szerződés különösen fontos az Ericsson számára, hiszen a Telenor Norvégiában is kitűnő pozíciókkal bír, illetve folyamatosan terjeszkedik más piacokon is" - mondta Ragnar Bäck, az Ericsson nyugat-európai működésért felelős alelnöke. "Megegyezésünk újabb fontos lépés a mobil Internet, és így az információs társadalom kiépítése felé."

"A Telenor Mobil Norvégiát a világ 3G modelljévé szeretné tenni. Azzal, hogy már most kiválasztottuk szállítónkat, biztosítottuk a 3G szolgáltatások gyors bevezetését" - nyilatkozta Ingvild Myhre, a Telenor Mobil ügyvezető igazgatója.

"Az UMTS a telekommunikáció jövője, és az Ericsson a technológia vezető szállítója" - tette hozzá Tor Ø. Frydenberg, az Ericsson Norvégia elnöke. "A norvég Ericsson több mint 1000 munkatársat foglalkoztat a kutatás-fejlesztés, termékmenedzsment és a marketing területén, és ezzel a szerződéssel még erősebb pozíciókra tettünk szert."

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.