:

Szerző: Vörös Péter

2000. december 29. 11:42

A tajvani laptop gyártók szépen lassan átköltöznek Kínába ...

A tajvani laptop gyártók átköltözése Kínába csak idő kérdése volt - és most úgy tűnik elérkezett az idő erre is. Mi fogyasztók ebből remélhetően alacsonyabb árakat és azonos minőséget fogunk látni. A globális laptop piac jelentős (49%-os) részét teszik ki a legnagyobb tajvani laptop gyártók (tervezést és gyártást illetően egyaránt). A jelenlegi tajvani jogszabályok szerint nem megengedett teljes laptop-ok építése Kínában, most a gyártók közösen lobbiznak e jogszabályok megváltoztatása érdekében.

Novemberben a Quanta (amely többek között a Dell, a Gateway és az Apple számára gyárt laptop-okat) megkapta az engedélyt arra, hogy egy 26 millió $-os befektetési projekt keretében alaplapokat, tartókat és más alkatrészeket gyártson Sanghajban. A gyártás a második negyedévben indul majd be.

A First International Computer (amely többek között a Hewlett-Packard számára gyárt laptop-okat) az első negyedévben nyitja meg notebook gyárát Kínában. Az Inventec havonta 200.000 laptop-ot fog gyártani Kínában, ezek többségét a Compaq részére. A Compal, az Acer és az Arima és több más gyártó hasonló terveket tett közzé nemrégiben gyárak építésére vonatkozóan Sanghajban ill. Dél-Kínában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.