Szerző: mz

2000. december 17. 21:42

Vajon megszabadul az Ericsson a mobiltelefon üzletágától?

[Reuters] Az Ericsson, a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon-gyártója nem kívánta kommentálni azt az értesülést, mely szerint megválna a mobiltelefonok üzletágától, a vezetést pedig átengedné a Matsushita Communication Industriallal közösen létrehozott vállalkozásnak.

Az Ericsson részéről csak azonosítatlan források "erősítették meg" a hírt, mely szerint a két cég tárgyal egymással. Az Ericsson sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hírt, a Matsushita Communication részéről pedig semmilyen információ nem érkezett. Az Ericssonra nagy nyomás nehezedik, éppen az eladás mellett, hiszen a mobilkészülékek gyártása - egyes vélemények szerint a rosszul tervezett, viszonylag alacsony népszerűségű készülékek miatt - csak veszteséget termel, ellenben a mobilhálózatok üzletága virágzik. A cég októberben még határozottan tagadta, hogy feladná a készülékgyártást. Egyes értesülések szerint a körülbelül 10 százalékos részesedést birtokló üzletágat átszerveznék és nyereségessé tennék.

Elemzők szerint az Ericsson számára előnyös lenne a szövetség az ázsiai üzlettárssal, mindkét fél tudna pluszt hozni a másiknak.

A Matsushita, mely hazánkban is Panasonic márkanév alatt árulja közép- és felső kategóriás mobiltelefonjait, 2003-ra 10, 2005-re pedig 15 százalékos piaci részesedést szeretne szerezni.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.