Szerző: Vörös Péter

2000. december 11. 09:30

A Lehman Brothers is csökkentette a Microsoft-tal kapcsolatos profit ill. forgalom előrejelzéseit

[CNET] A 2001-es pénzügy évre vonatkozóan a Lehman szerint a forgalom várhatóan 25,9 milliárd $ lesz, ez 640 millió $-ral (2%-kal) alacsonyabb a korábbi várakozásoknál, a várható nyereség pedig részvényenként 1,88 $ részvényenként, szemben a korábban várt 1,91 $-ral.

A Lehman szerint a harmadik pénzügyi negyedév lesz a legnehezebb, mivel az egy évvel korábbi hasonló időszakban 23%-os volt a növekedés - márpedig a PC készletek felhalmozódása csökkenteni fogja a cég szoftver eladásait az OEM gyártóknak.

A Microsoft forgalmának csak 15%-át teszik ki a PC eladások, a Lehman nem is annyira ezzel kapcsolatban aggódik, hanem a globális IT kiadások várható lassúbb növekedése miatt.

Csütörtökön a Goldman Sachs egyik elemzője, Rick Sherlund csökkentette forgalom ill. nyereség előrejelzéseit a Microsoft-tal kapcsolatban. Akkor a részvényárfolyam 3 9/16$-ral (6,28%-kal) 53 1/8$-ra csökkent.

Pénteken a technológia részvények nagy tőzsdei menetelésének napján a Microsoft részvényárfolyama 1 5/16$-ral (2,47%-kal) 54 7/16$-ra emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról