Szerző: Ady Krisztián

2000. december 17. 19:16

Texas Instruments DA250 - már a következő karácsonyra gondolnak

[ etown.com ]

[etown.com] A Texas Instruments a következő hónapban juttatja el legújabb feljesztésű MP3 dekóder chipjének próbapéldányait a gyártókhoz. Az erre épülő eszközöket elméletileg a jövő év karácsonyán már a boltok polcain láthatjuk majd.

A TMS320DA250, vagy rövidebb nevén DA250 chip alig nagyobb egy tízcentesnél, de nagyon meggyőző tulajdonságokkal rendelkezik. A jelenleg használt chipekkel ellentétben áramfelvétele mindössze 15mW, s ezzel egyetlen pár AA (ceruza) elemmel akár 70 órányi anyag dekódolására is képes! A chipre épített lejátszók összes áramfelvétele mindössze 50mW is lehet, ellentétben a ma általános kb. 150mW-al.
A méret ellenére nagyon sok funkciót integráltak a chipbe, ezek közül az egyik legfontosabb a beépített USB csatoló, s a Secure Digital (SD) Memory Stick és Secure Portable Player Platform (Liquid Audio's SP3) biztonsági feltételek támogatása. A chip képes dekódolni a következő jelfolyamokat:

- MP3
- Advanced Audio Coding (AAC)
- Windows Media Audio (WMA)
- Dolby Pro Logic
- Dolby Digital 5.1
- ATRAC3
- AudibleReady software speech compression...

...s további formátumokra is betanítható szoftver-frissítés segítségével.

A Texas Instruments szakemberei pedig már a következő generációt tervezgetik asztalaikon, mintegy 200 óra lejátszási idővel, 2003 körüli megjelenéssel...

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.