Szerző: mz

2000. december 18. 20:38

Európa első online fotógalériája a viaNovón

[Noguchi] A viaNovo.hu egyedülálló online galériát hozott létre a Hewlett-Packard támogatásával. A két cég vezetői december 18-án ünnepélyes keretek között vágták át a képzeletbeli szalagot a virtuális galéria "bejáratánál". Ezzel a mozdulattal a két vállalat hivatalosan is bemutatta az Európában egyedülálló, először Magyarországon megjelenő megoldást, amely összekapcsolja a digitális képalkotást az Internettel.

A viaNovo portál látogatói a galériába lépve (kattintva) ugyanúgy nézelődhetnek, mintha azt egy valóságos kiállító teremben termék bárhol a világon. A különbség mégis óriási, itt ugyanis a képeket le is akaszthatjuk a falról, és büntetés nélkül, nagy felbontásban reprodukálhatjuk otthoni vagy irodai nyomtatónkon. Azt pedig mindenki maga döntheti el, hogy e fotókat albumba rendezve vagy képeslapként szeretné elküldeni szeretteinek a világ bármely részére. Ugyan ki ne akarna egy jól sikerült pillanatot megosztani az Amerikában élő nagybácsival úgy, hogy a megfelelő e-mail címet megadva csak kattint egyet, és képes üzenete máris fénysebességgel száguld a világ másik vége felé?

A fotógaléria a viaNovo saját fejlesztése, ám ugyanazt a filozófiát követi, mint a Hewlett-Packard e-services megoldásai: mindenki számára elérhető elektronikus szolgáltatás, amely egyszerűbbé, egyszersmind szórakoztatóbbá teszi életünket. Mint Pesti István, a Hewlett-Packard Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: azért döntöttek a viaNovóval való együttműködés mellett, mert úgy érzik, a viaNovo is ugyanazt a célt tűzte ki maga elé, mint a HP: bárhonnan, bármikor elérhető elektronikus szolgáltatásokat kínál minden érdeklődő számára.

Azok a látogatók, akik bérletet váltanak a galériába, vagyis regisztráltatják magukat a viaNovo portálján, még több kiváltsággal rendelkeznek a kiállító teremben. Nem elég, hogy saját fotóikat is kiállíthatják: azokat megunva kisebb átalakításokat végezhetnek képeiken, vagyis újabb remekműveket készíthetnek. Aki akarja, összefirkálhatja, vagy akár virtuális ollóval vagdoshatja szét alkotásait. Ezek után már nincs is más hátra, mint hogy továbbküldjük az albumba szedett, vagy éppen képeslapnak szánt műalkotást a kedves címzettnek.

A galériát rendszeresen látogató felhasználók nem csak jól szórakozhatnak, de a kiállítóteremben megrendezett pályázatokon is részt vehetnek. Az ezredforduló játékai közül a Legcsicsásabb karácsonyfa, a Legfergetegesebb buli és a Legviccesebb sportélmény kategóriákban nevezhetnek 2000. január 31-ig a felhasználók. A legügyesebbek a Hewlett-Packard digitális fotózással kapcsolatos értékes nyereményeivel lehetnek gazdagabbak.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.