Szerző: Vörös Péter

2000. december 5. 08:57

A Compaq évi 20%-os szolgáltatási forgalomnövekedési lehetőséget vár Ázsiában

[Bloomberg] A világ legnagyobb PC gyártója szerint Ázsiában 2003-ig évi több, mint 20%-os technológiai szolgáltatás forgalomnövekedés várható. E mögött az áll, hogy egyre több ázsiai vállalat áll rá az Internetre. Ázsiában az Internet terjedési sebessége gyorsabb, mint az USA-ban vagy Európában (ez főként az eddigi lemaradásnak köszönhető), így nagy a kereslet a e-kereskedelmi megoldások valamint az infrastruktúrát jelentő csúcskategóriájú vállalati ill. Internet szolgáltató cégek által használt szerverek iránt.

A Compaq besorolása szerinti Ázsia-Csendes-óceáni (amiben Japán és Kína nincs benne) régió a cég szeptemberben zárult negyedévében 6%-ot tett ki a 11,2 milliárd $-os forgalomból. A lehetőségek kihasználása érdekében a Compaq a jelenlegi ázsiai IT szolgáltatási részleg létszámát a jelenlegi 7000-ről 9000-re növeli három éven belül. A tervek szerint a cég kb. 40 millió $ fog költeni szolgáltatási cégek felvásárlására a régióban ill. arra, hogy upgrade-elje Web-alapú szolgáltatásait.

A Gartner piackutató cég szerint az 1999-es 30,8 milliárd $-os szintről 2004-re 93,5 milliárd $-t fog kitenni az IT szolgáltatási piac az Ázsia-Csendes-óceáni régióban.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.