Szerző: Bodnár Ádám

2000. december 20. 01:01

Zuhanó notebook-árak

Oldalainkon szinte számtalanszor emlegettük az amerikai kiskereskedelmi PC-piac válságát mostanság. Ám a hordozható gépekre is rájár a rúd.

Oldalainkon szinte számtalanszor emlegettük az amerikai kiskereskedelmi PC-piac válságát mostanság. Ám a hordozható gépekre is rájár a rúd.

A karácsonyi bevásárlószezonban 17-30 százalékkal kevesebb számítógépet adtak el, mint tavaly ilyenkor. Az elemzők szerint a notebook gépek értékesítési adatai még ennél is rosszabbul alakulnak majd. Ám aki mostanában tervezi egy ilyen számítógép vásárlását és még nem tette meg, egészen hihetetlen akciókkal és kedvezményekkel találkozhat.

Csak pár nap, és vége a karácsonyi bevásárlórohamnak, és a negyedév vége is fenyegetően közeledik. A gyártók és kereskedők egyaránt igyekeznek megszabadulni készleteiktől. De a notebook-ok relatív magas ára miatt ez nem olyan egyszerű, mégha a nagyobb árrés miatt több kedvezményt is tudnak adni, mint az asztali konfigurációk esetében.

A Compaq és a Sony még az ünnepek előtt heves árharcokba bocsátkoztak, de az értékesítési adatok a számtalan kedvezmény vagy akciós ajánlat ellenére sem érik el a kívánt szintet.

Így fordulhat elő, hogy egyes hordozható gépek akár többszáz dolláros kedvezménnyel is megvehetők, vagy többszáz dollár értékű ajándék (pl. hordozható CD-újraíró, vezeték nélküli modem) jár hozzájuk. Egy üzletben az IBM ThinkPad sorozatának egyes tagjai 6-10 százalékkal kevesebbért kaphatók, mint a ShopIBM weboldalon.

Elemzők egybehangzó véleménye szerint az ünnepek után további kedvezmények és akciók várhatók, amikor a gyártók és kereskedők kétségbeesetten igyekeznek megszabadulni készleteiktől.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.